Ytterligare nominering för vår kampanj i Tyskland!

I våras vann vår Swedish Cities-kampanj ”GoStockholmGöteborg” det tyska kommunikationspriset ”Deucher Preis für Onlinekommunikation” för sin innovation, kreativitet och strategi. Nu har kampanjen även nominerats till ”Digital Communication Awards 2013”. Vinnaren kommer att utses vid en gala i Berlin den 20 september och vi håller tummarna…

Kampanjen Swedish Cities genomfördes i samarbete med Swedavia, VisitSweden, Göteborg & Co samt Air Berlin och researrangören Opodo. Den lanserades förra året för att öka resandet från Berlinområdet till Göteborg och Stockholm och målgruppen var yngre resenärer som reser utan barn. För att skapa uppmärksamhet för städerna vände sig VisitSweden till bloggare och andra trendsättare.

Under sommaren 2012 reste 16 utvalda rese- och livsstilsbloggare till Göteborg och Stockholm för att upptäcka städerna på ett annorlunda sätt. Efter resan har de publicerat sammanlagt 62 artiklar om Sverige, vilket har nått över 10 miljoner människor. Projektets egen tumblr-blogg, gotostockholmgoeteborg.de, fylldes med över 360 inlägg och har över 1 500 ständiga följare. Även traditionella medier använde materialet från Sverige, bland annat nyhetsmagasinet Zeit Online, som når 32 miljoner besökare varje månad.

Parallellt med de imagebyggande aktiviteterna kommunicerade samtidigt Air Berlin reseerbjudanden till sina kunder och reseportalen opodo.de marknadsförde paketresor till Stockholm och Göteborg.

Mer information om priset och de övriga nominerade kan du hitta här!