World Travel Market i London

I början på november deltog vi på World Travel Market, WTM, i London. WTM är en av de största mässorna i världen för resebranschen med runt 50 000 deltagare och genomfördes i år den 5 – 8 november. Vi deltog i Visit Swedens monter tillsammans med 13 andra företag från besöksnäringen i Sverige. Mässan är en viktig mötesplats och ger bra möjlighet till ”trendspaning”. Främst träffade vi brittiska aktörer, men också en hel del turoperatörer från övriga Europa och de interkontinentala marknaderna.

WTM bjuder även på en del intressanta seminarier och SVB deltog bland annat på föreläsningar som rörde sociala medier. Där avhandlades allt från krishantering, blogginnovationer och social media-kampanjer till hur man mäter ROI online. Dessutom deltog vi på ett seminarium där WTM presenterade sin rapport om globala trender.

Då WTM erbjuder en internationell mötesplats, och den globala marknaden för HBT turism står för mer än 6% av den totala turistomsättningen, är det en bra plattform för SGLN att synas och omvärldsbevaka. Så här säger Christina Guggenberger, projektledare för Stockholm Gay and Lesbian Network:

På WTM passade vi på att delta på OutNows årliga seminarium, där fokus låg på hur man vässar sin kommunikation mot HBT resenären. Seminariet är även ett utmärkt forum för nätverkande då ”alla” är på plats. Ett flertal möten genomfördes också med representanter inom gayturism ex vis; International Gay & lesbian Travel Association, (IGLTA), Gay European Tourism Association (GETA), Rainbow Hotels med flera. Dessutom bjöd SGLN in till ett pressmingel inne i London, där ett 10 tal journalister deltog.