Visitstockholm vann guld i Svenska Designpriset

Svenska Designpriset 2014

Igår kväll korades visitstockholm.com till vinnare i Svenska Designpriset 2014. Vi vann i kategorin ”Information – Digital” i konkurrens med 14 övriga nominerade bidrag, däribland Sveriges Radio och Svensk Fastighetsförmedling. Svenska Designpriset firar i år 10-årsjubileum.

Så här säger Peter Lindqvist, vd Stockholm Visitors Board:

– Stockholm är en av världens mest innovativa städer. Vi vill leverera en förstklassig upplevelse och det gör vi med den här sajten. Med ny design, innovativt gränssnitt och ett koncept som bygger på en kraftfull sökmotor i botten, inspirerar vi fler att utforska Stockholm.

Så här säger Sofia Caresten, projektledare webb:

– Konceptet på Visitstockholm är framtaget utifrån det våra besökare vill ha, det innehåll som driver mest trafik och vi har paketerat det bästa som Stockholm har att erbjuda. Att vi nu vinner Svenska Designpriset är mycket glädjande och ytterligare ett kvitto på att vi tänker rätt med våra satsningar.

Läs mer om vinnarna här »

Visitstockholm.com har utvecklats i samarbete med den digitala byrån Creuna.

Webbplatsen har tidigare fått internationell uppmärksamhet. Vi kammade hem vinsten i kategorin ”Best Web Design” på Digital Tourism Think Tank Award och sajten utsågs till en av världens bästa responsiva sajter av Econsultancy och en av ”The 20 Best Designed Tourism Websites in the World” av välkända digitala tidskriften skift.com.