Vi vann!

Som vi tidigare har berättat om nominerades vår kampanjsatsning Swedish Cities tidigare i vår till ”Deucher Preis für Onlinekommunikation” för sin innovation, kreativitet och strategi. Den 15 maj delades priset ut vid en gala i Berlin och det stod klart att vi vann i vår kategori!

Priset, som är ett av Tysklands mest prestigefulla, premierar kommunikation utifrån kriterierna innovation, kreativitet, strategi och integration av marknadskanaler. Även budskap, resultat och effekt bedöms. Kampanjen Swedish Cities som genomfördes i samarbete med Swedavia, VisitSweden, Göteborg & Co samt Air Berlin och researrangören Opodo vann i kategorin ”Kampanjer från institutioner” i konkurrens med bland andra ett av Tysklands justitieministerier. Andra vinnare i sina kategorier var Mercedes Benz, Deutsche Bahn, Beiersdorf och Coca Cola.

Kampanjen lanserades förra året för att öka resandet från Berlinområdet till Göteborg och Stockholm och målgruppen var yngre resenärer som reser utan barn. För att skapa uppmärksamhet för städerna vände sig VisitSweden till bloggare och andra trendsättare.

Under sommaren 2012 reste 16 utvalda rese- och livsstilsbloggare till Göteborg och Stockholm för att upptäcka städerna på ett annorlunda sätt. Efter resan har de publicerat sammanlagt 62 artiklar om Sverige, vilket har nått över 10 miljoner människor. Projektets egen tumblr-blogg, gotostockholmgoeteborg.de, fylldes med över 360 inlägg och har över 1 500 ständiga följare. Även traditionella medier använde materialet från Sverige, bland annat nyhetsmagasinet Zeit Online, som når 32 miljoner besökare varje månad.

Parallellt med de imagebyggande aktiviteterna kommunicerade samtidigt Air Berlin reseerbjudanden till sina kunder och reseportalen opodo.de marknadsförde paketresor till Stockholm och Göteborg.

Läs mer om priset här: http://www.onlinekommunikationspreis.de/