Tidplan för ESC

City-Skyline_

Det snurrar fort i Eurovision-världen just nu! Idag är det 79 dagar kvar innan finalen den 14 maj, men redan mer än en månad innan så börjar det hända saker på Globen-området, och två veckor innan finalen startar ESC-veckorna. Här är en tidsplan över vad som kommer att hända från och med april och framåt, samt lite mer information om de festplatser som staden är arrangör för. Fler roliga nyheter släpps också successivt under våren.

Händer på stan:

2 maj             ESC-veckorna börjar
2 maj             EuroClub och Euro Fan Café på Skeppsbron öppnar
6 maj             Eurovision Village i Kungsträdgården öppnar
8 maj             Välkomstfest för delegationerna i Stadshuset

Stadens festplatser:

Eurovision Village är tävlingens öppna festivalplats som i Stockholm får sin naturliga plats i Kungsträdgården. Här blir det musik i alla former från stora scenen och en specialdesignad scen på vattnet i den stora dammen. Här finns lounger att koppla av vid, god mat, aktiviteter och musik, musik och åter musik!
En av huvudattraktionerna i Eurovision Village kommer vara City Skyliner, ett utsiktstorn på 81 meter. Från den 29 april till och med 20 maj kan besökare åka upp i tornet och få en hisnande och unik vy över innerstaden.

EuroClub är en mötesplats och nattklubb samt det officiella feststället för de tillresta artisterna, delegationerna och de ackrediterade fansen. Det finns möjlighet till traditionellt barhäng, dans på flera dansgolv och självklart en karaokebar. EuroClub byggs upp temporärt på Skeppsbron framför Kungliga slottet.

Euro Fan Café har tidigare år varit en festplats för fansen. I Stockholm kommer Euro Fan Café och EuroClub ligga vägg i vägg. Dessutom har vi tillsammans med fansen bestämt att även öppna upp för stockholmare och tillresta. Här kan man under dagen och tidig kväll äta, umgås och ta del av både Stockholms- och ESC-information.

Händer i Globen:

4 april            Byggnationerna startar i Globen
2 maj             Repetitionerna startar
9 maj             Jurysemifinal 1
10 maj           Familjeshow Semifinal 1
10 maj           *Direktsändning Semifinal 1*
11 maj           Jurysemifinal 2
12 maj           Familjeshow Semifinal 2
12 maj           *Direktsändning Semifinal 2*
13 maj           Juryfinal
14 maj           Familjeshow Final
14 maj           *Direktsändning Final*

Biljetter kan man köpa här.