Thomas har ordet – Första veckan på nya jobbet!

thomasandersson320En intensiv vecka börjar gå mot helgen. Det betyder för många i besöksnäringen att arbetsveckan snarare börjar. För mig har det varit första veckan som nytillträdd VD på Stockholm Visitors Board. Ett besök på Stockholm Visitors Center idag har tidigare i veckan blandats med mingel, arbetsmöten kring Stockholmsstrategin, workshop med partners och givetvis har jag fått mycket ny kunskap av alla duktiga medarbetare.

I dagens Svenska Dagbladet intervjuas trafiklandstingsrådet. Där flaggar han för höjda priser och förändrad turtäthet i kollektivtrafiken. Vi tittar nu givetvis på vad det kan betyda för oss i besöksnäringen och har en nära dialog med landstinget. För mig är kollektivtrafiken en hygienfaktor för vår destinations attraktivitet.

I veckan kom också ny statistik från Tillväxtverket. Stockholms län växer så det knakar! Jämfört med 2010 ökar Stockholm med drygt 17 procent i kommersiella övernattningar. Ökningstakten för internationella gäster är nästan 20 procent och för svenska gäster närmare 17 procent. Takten i Stockholms län är gott och väl mer än dubbelt så snabb som den är för hela riket och Stockholm fortsätter att vara motorn i Sveriges besöksnäring.

För mig är kontakten med våra partners av stor vikt. Jag har därför tänkt skriva regelbundet här bloggen framöver och min dörr är givetvis alltid öppen för frågor av olika slag.

Trevlig helg! Hälsningar, Thomas

För fullständiga kontaktuppgifter till oss alla klicka här!

Klicka här för att läsa pressreleasen som gick ut tidigare i veckan!