”The big gay summer”

Så introducerade det brittiska HBT-magasinet SoSoGay sommaren i Stockholm 2015 i en artikel. Stockholm stod i år värd för både Stockholm Pride och Eurogames Stockholm 2015, och detta på bara två veckor.

Varje år i samband med Stockholm Pride så bjuder vi, genom Stockholm Gay and Lesbian Network (SGLN), in handplockade journalister till en pressresa där de får uppleva festivalen och Stockholm som HBT-destination. I år hade vi inte mindre än tre grupper här för att visa upp Stockholm Pride och Eurogames, en bloggresa och två pressgrupper.

Tio resebloggare och så kallade ”vloggare” (videobloggare) bjöds in i ett samarbete med ett bloggkollektiv som under sommaren drivit en kampanj i Europa under hashtaggen #mygaypride, där personer med stark social närvaro har upplevt en rad pride-festivaler i olika städer och delat upplevelserna med sina följare.

#mygaypride

Dessutom välkomnade vi två grupper med totalt 17 journalister från inflytelserika och viktiga HBT-publikationer i Europa och USA. En av grupperna kom hit för Stockholm Pride och den andra för EuroGames Stockholm 2015. Stockholm Pride som är Stockholms största återkommande evenemang bidrar till att få hit betydande internationell media. Eurogames är ett idrottsligt, kulturellt och politiskt evenemang. Det ägde rum 5-8 augusti i Stockholm och lockade över 5000 aktiva deltagare och medföljare från hela världen.

Vi visade upp ett fantastiskt Stockholm som besöksdestination och eventstad, och såg naturligtvis till att våra inbjudna besökare fick ett intressant och omväxlande program under sin vistelse. Här kan ni läsa några resultat av vad våra journalister fick vara med om. StockholmPride/Curve Magazine EuroGames/Huffingtonpost

Att identifiera och bjuda in media för att visa upp Stockholm är viktigt för oss i vår marknadsföring av Stockholm som besöksdestination. Det arbete vi lägger ner för att skapa intressanta program för våra journalister syftar, som alla våra aktiviteter, till att få ännu fler besökare att vilja komma till Stockholm. Det långsiktiga arbetet vi gjort inom SGLN under många år har bidragit till Stockholms framstående position som en toppdestination hos HBT-resenären.

Tack vare våra fantastiska samarbetspartners så fick vi än en gång ihop ett inspirerande Stockholmsprogram!