Stockholmskortet lanserar ny plattform


Stockholm var den första staden i Europa att introducera ett stadskort i början av 80-talet. Syftet var då, liksom nu, att presentera Stockholm som en prisvärd och lättillgänglig stad och att stimulera till fler besök på stadens muséer och attraktioner.

Sedan introduktionen har Stockholmskortet varit ett av de främsta korten på marknaden, och ambitionen har hela tiden varit att ligga i framkant vad gäller både innehåll, användarvänlighet och teknik. I vår strävan att kunna erbjuda ett stadskort i världsklass har vi nu inför högsäsongen lanserat en helt ny teknisk plattform, ny design, nytt responsivt köpflöde på visitstockholm.com och inlett ett fördjupat samarbete med SL, vilket innebär att besökarna nu enklare kan röra sig i lokaltrafiken då korten läses av automatiskt i SL-trafiken.

Såhär säger Eva Camél Fuglseth Chef Privatresor och Turistservice på Stockholm Visitors Board:

”Stockholm är ett av Europas populäraste besöksmål. I marknadsföringen och utvecklingen av Stockholm är det viktigt för oss att alltid ligga i framkant när det gäller ny teknik och nya lösningar. Ambitionen med Stockholmskortet är fortsatt att det skall vara det absolut bästa och enklaste stadskortet i Europa. Därför är det glädjande att vi nu står redo med en ny teknisk lösning som inte bara gör det smidigare för våra besökare att resa i lokaltrafiken, det kommer även att öppna nya möjligheter för fortsatt teknisk utveckling där vi i realtid kan börja kommunicera med våra besökare när de är på plats här i Stockholm.

I samband med att Stockholm – The Capital of Scandinavia har vässat den grafiska profilen, så har naturligtvis Stockholmskortet fått ett nytt fräscht utseende, allt för att stärka Stockholms varumärke. Kärnan och styrkan i Stockholmskortet är alla de museer, attraktioner och sightseeingturer som ingår i Stockholmskortet och vår förhoppning är att vår fortsatta satsning på att utveckla produkten ska upplevas positivt även framöver.”

Det här är Stockholmskortet på 30 sekunder!

Läs här om allt det som ingår i Stockholmskortet!

För ytterligare information kontakta Anna-Karin Andersson, projektledare för Stockholmskortet.