Stockholmskortet läggs ned 2016

I måndagens Dagens Nyheter säger finansborgarrådet Karin Wanngård och Thomas Andersson att SLs planerade prishöjning gör att Stockholmskortet läggs ned.

Läs mer här!

Så här kommenterar Eva Camel, Chef Privatresor:

– Det är med sorg i hjärtat vi har tagit beslutet att lägga ner Stockholmskortet 2016. Stockholmskortet har använts som ett strategiskt marknadsföringsverktyg i den internationella marknadsföringen av Stockholm. Syftet är att stimulera till fler besök på stadens muséer och attraktioner samt visa Stockholm som en lättillgänglig och prisvärd stad.

En av anledningarna till att köpa Stockholmskortet har varit resorna med SL. I slutet av förra året aviserade SL en kraftig höjning av de ersättningsnivåer vi tidigare betalat till SL. Höjningen som aviserats gör att ekonomin i Stockholmskortet inte går ihop och efter många och långa samtal med SL där vi inte kunnat mötas kan vi konstatera att detta får stora konsekvenser för Stockholmskortet.

Kommer Stockholmskortet att läggas ned?
Stockholmskortet kommer att finnas kvar till försäljning under 2015, men läggs ned 2016.

Vad är anledningen?
Anledningen till nedläggningen är SLs prishöjning.

Vad händer nu?
Försäljningen fortsätter som vanligt under 2015. De medverkande museerna och attraktionerna samt återförsäljare kommer att kontaktas de närmaste veckorna för ytterligare information.

Vid frågor, kontakta Eva Camel.