Stockholmskampanj tog hem första pris i Frankrike

Franska gästnätter har utvecklats mycket positivt under senare år. För att behålla och naturligtvis öka intresset för Stockholm som besöksdestination hos fransmännen genomförde vi tidigare i år tillsammans med VisitSweden en imagekampanj som med humor och självdistans skulle locka fler till Stockholm. Konceptet för kampanjen var att genom att använda bokstäverna å ä och ö låta Stockholm ta över människors franska vardag.

Den digitala kampanj #Stockholmize tog glädjande nog hem första pris i båda de kategorier vi var nominerade till i tävlingen Trophées de la Communication:

 • Bästa hemsida regional/nationell organism (Meilleur site Internet d’organismes régionaux ou nationaux)
 • Bästa kommunikationskampanj av en statlig organisation på ett specifikt tema (Meilleure action de communication sur un thème précis réalisée par un organisme public)

Klicka här för att läsa mer om kampanjen!

2 Kommentarer till Stockholmskampanj tog hem första pris i Frankrike

 1. Grattis Stockhom!
  Verkar som att franska borde stå näst i tur för vår del att översätta bikesweden till. Hur är fransmännens intresse för att cykla i Stockholm?
  Vi träffar av naturliga skäl endast de som cyklar men de är ganska många.

  • Hej Erik,
   Roligt att du följer vår blogg! Statistik från VisitSweden, om den franska Globala resenären med Sverigeintresse, visar att de är väldigt intresserad av utomhusupplevelser under vår, sommar och höst! Efter ”rundresa i Sverige” är det utomhusupplevelser/aktiviteter det man är mest intresserad av (totalt 58%). Av dessa är 17% specifikt intresserade av cykling. Däremot så har vi inte någon närmare statistik gällande intresset för cykling för de fransmän som besöker just Stockholm, men det vi också vet är att fransmän gärna tar del av information på sitt eget språk. Lycka till! Hälsningar Eva Camél Fuglseth, Chef Privatresor och Turistservice