Stockholm värd för Nordic Forum 2013

En av de största ryska researrangörerna på Skandinavien, Labirint, arrangerar årligen Nordic Forum för sina bästa återförsäljare samt för utvald media. Labirint genererar många gästnätter till Stockholm året runt och chartrar dessutom flyg till Stockholm under jul och nyår.

Den 12-15 september 2013 stod Stockholm och Sverige för första gången värd för Nordic Forum. Cirka 200 representanter från ryskt säljled deltog under dagarna. Utöver detta bevakade 41 media-representanter varav sex TV-team, fyra radiokanaler, tre nyhetsbyråer samt tio online-medier eventet.

Under forumet hölls presentationer av Stockholm Visitors Board med partners och de nordiska turistråden. Stockholm Visitors Board deltog även under en mycket välbesökt presskonferens. Det genomfördes också en minimässa där stockholmspartners fick träffa Labirints återförsäljare.

Som värd passade vi naturligtvis på att visa upp Stockholm under två soliga dagar och deltagarna fick uppleva det klassiska Stockholm men hann även med en del nya inslag. Vi såg också till att de fick uppleva skärgården. Stockholm levererade de bästa av upplevelser och gästerna reste hem fulla med information, inspiration och kärlek till Stockholm.

Såhär säger Lotta Andersson, Stockholm Visitors Board:

Ryssland är en prioriterad marknad, en marknad vi bearbetat under lång tid och som visar stabilt ökande besökssiffror. Ryska besökare spenderar mycket pengar på shopping och besöker Stockholm i stor utsträckning under vår lågsäsong. Att stå som värd för Nordic Forum och få möjlighet att på plats i Stockholm informera och inspirera till fler ryska bokningar ger ytterligare förutsättningar för en fortsatt positiv utveckling av ryska gästnätter och viktiga intäkter till Stockholm.