Stockholm värd för EM i cricket – i Sverige för första gången

Svenska cricketförbundet och Stockholms stad kommer att stå värd för 2016 års europiska mästerskap i cricket i Sveriges division. Det beslutades av Internationella Cricketförbudet (ICC) som tilldelade Sverige värdskap för World Cricket League Division II Europe. Det är första gången som ett officiellt utomhusmästerskap i cricket kommer att spelas i Sverige.

– Vi är väldigt glada och stolta över att Stockholm tilldelats EM i Cricket, vilket är ett bevis inte bara på cricketens framväxt i Sverige, utan även på Stockholms kapacitet att anordna och locka hit internationella sportmästerskap. Vi ser fram emot att kunna erbjuda EM-matcher mitt i centrala Stockholm, säger Emilia Bjuggren, idrottsborgarråd.

Mästerskapet kommer att spelas den 16-21 augusti i Stockholm och deltagande länder är, förutom Sverige, Tyskland, Spanien, Isle of Man, Israel och Gibraltar. Turneringen genomförs med inledande gruppspel och efterföljande final och spelas i det kortare spelformatet ”Twenty20 cricket”, där en match pågår ca 2,5-3 timmar.

Cricket är en av de snabbast växande sporterna i Sverige och har på 5 år ökat från 13 lag till dagens 49 lag med över 3000 registrerade spelare. 2015 valdes cricket in i Riksidrottsförbundet, spelas i 4 olika divisioner såväl som i ungdomsturneringar och numera över hela Sverige.

Läs hela pressmeddelandet här!