Stockholm möter resebloggare på TBEX

Varje år tar vi emot och lägger program för hundratals journalister, skribenter och TV-team. Den media vi identifierar och lockar hit slussar vi vidare ut till vårt nätverk i Stockholm, primärt våra partners. Under senare år har resebloggare seglat upp som ett viktigt segment för oss att bearbeta i vår strävan efter publicitet för Stockholm som besöksmål. Vi har identifierat bloggare som viktiga för att de ofta har många och väldigt engagerade följare. En del bloggar om resor generellt, men inte sällan har de ett tydligt tema för innehållet.

För att på bästa sätt fånga upp de förfrågningar vi får och även kunna kartlägga vilka bloggare som är intressanta för Stockholm och våra målgrupper, hanteras och utvärderas sedan en tid tillbaka dessa förfrågningar av Emilia Geijer. Vi har under året investerat i mätverktyg för att kunna värdera inkommande förfrågningar och kommer i och med det att även kunna följa postningar och göra uppföljningar på ett effektivt sätt.

En av världens största sammankomster för resebloggare är TBEX, Travel Bloggers Exchange. Vi har deltagit på TBEX vid flera tillfällen och årets kongress hölls i Aten 24-26 oktober. Emilia Geijer och Stina Bengtsson representerade Stockholm bland närmare 800 resebloggare och andra nyckelpersoner inom ”resebloggosfären”.

Så här säger Eva Camel Fuglseth, Chef Privatresor och Turistservice:

– Vi är den destination i Sverige som tveklöst tar emot flest internationella resejournalister varje år. Vår uppgift är att identifiera, locka hit och kvalitetssäkra media och dessutom ge förutsättningar för att det publiceras en riktigt bra Stockholmsberättelse. När resebloggare nu seglar upp som ett eget mediasegment som får mer och mer inflytande så är det viktigt för oss att lära oss mer och framförallt att bygga nätverk bland dessa. Därför är en Stockholmsnärvaro på TBEX viktig.

 

En bloggare som varit i Stockholm i dagarna är Brooke från World of Wanderlust, där hon idag har publicerat ett inlägg om ”Street style in Stockholm”. Hennes blogg har blivit utsedd till World’s Best Travel Blog av Skyscanner och besöks av 200 000 personer per månad. Brooke har också över 160 000 följare på sociala medier, så det var många som fick ta del av hennes Stockholmsbesök.

Alla journalister, bloggare och agenter uppmuntras att tagga sina delningar på Twitter och Instagram med #visitstockholm och @visitstockholm, samt med #outinstockholm för HBT-innehåll. Kommer ni i kontakt med besökare så får ni gärna hänvisa dem till samma taggar och konton.

Har du frågor gällande resebloggare kontakta gärna Emilia Geijer.