Stockholm + Kryssningar = Sant!

CSM-2015-135_640_beskuren

Ett av de säkraste vårtecknen och tecknen på att turistsäsongen är på ingång, är att det nästa vecka är dags för årets första kryssningsanlöp till Stockholm. Varje år kommer cirka en halv miljon kryssningspassagerare till Stockholm och förra året spenderade de cirka 450 miljoner kronor i Stockholm.

En tydlig strategi i marknadsföringen av Stockholm som internationell kryssningsdestination är att maximera antalet sk. turnarounds i Stockholm. Det innebär att vi försöker påverka att så många kryssningspassagerare som möjligt väljer att påbörja eller avsluta sin kryssning i Stockholm, då det bidrar till ökade intäkter i form av exempelvis hotellövernattningar, shopping och restaurangbesök. En viktig marknad i den strategin och som vi har bearbetat länge är den amerikanska marknaden. Just nu är vi, tillsammans med partners, på Cruise 3Sixty i Fort Lauderdale. Denna mässa vänder sig till det amerikanska säljledet och vi kommer under veckan att träffa kryssningssäljare för att få dem att i sin tur övertyga sina kunder om att det är Stockholm de skall välja som destination för sin kryssning.

För ungefär en månad sedan var vi tillsammans med partners inom Stockholm Cruise Network med på Cruise Shipping Miami. Det är den viktigaste mässan och mötesplatsen för kryssningsdestinationer och rederier. Mässan hade i år 900 utställare, 11000 besökare och över 350 medierepresentanter.

Stockholm fanns för andra året representerade i en gemensam monter tillsammans med Köpenhamn. Vi hade många förbokade möten men också en hel del spontanbesök i vår monter. Det finns ett fortsatt stort intresse från rederiernas sida för Stockholm och de är väldigt nöjda med Stockholm som kryssningsdestination.

Vi får snart tillfälle att återkomma med mer information om årets kryssningssäsong.

Har du frågor om Stockholm Cruise Network eller kryssningsdestinationen Stockholm, kontakta gärna Claudia Quas.