Stockholm blir värdstad för Eurovision Song Contest 2016

Nu är det klart! Stockholm blir värd för Eurovision Song Contest i maj 2016. Diskussionerna med SVT  inleddes direkt efter Måns Zelmerlöws seger i Wien för en dryg månad sedan – och det var länge en öppen fråga vilken stad som skulle få bli värd för tävlingen. Nu är det klart att platsen för evenemanget blir Globenområdet i Stockholm – och att semifinalerna och finalen avgörs i Ericsson Globe den 10-14 maj 2016.

– Vi är glada och stolta över förtroendet att få ordna detta tillsammans med SVT och EBU. Vi ser fram emot detta! Att få arrangera Eurovision är ett tillfälle att stimulera det engagemang som musiken skapar för både Stockholmare och alla som vill resa hit för att på plats ta del av det svenska musikundret, säger Thomas Andersson, vd  Stockholm Visitors Board.

Överenskommelsen innebär att SVT ansvarar för alla delar kopplade till tv-produktionen, medan värdstaden Stockholm håller i logistiklösningar, festligheter för de medverkande delegationerna, tillresta fans och internationell press.

– Stockholm har kommit med ett helgjutet erbjudande som garanterar att evenemanget återigen tas till nästa nivå, säger Martin Österdahl, exekutiv producent för Eurovision Song Contest 2016.

Läs hela pressmeddelandet här!