Stockholm årets evenemangsstad!

Stockholm Event deltog i början av oktober på Sport & Affärers seminarium Professionell Idrott i Halmstad. På plats tilldelades Stockholm två utmärkelser.

Den 7 oktober arrangerade tidningen Sport & Affärer och Halmstad kommun Professionell Idrott i Halmstad. Syftet med seminariet var att visa för kommuner hur man med hjälp av idrotten kan stärka utvecklingen av sin kommun och region. Dagen avslutades med en presentation av Sveriges främsta idrottskommuner 2013 med motiveringar och påföljande prisutdelning, där Stockholm tog hem två utmärkelser:

Stockholm tog hem andraplatsen i kategorin Sveriges Bästa idrottsstad 2013

Stockholm tog hem förstaplatsen i kategorin Sveriges Bästa evenemangsstad 2013

Se nedan ett extrakt från Peter Rohmées analys och motivering:

I relation till sin folkmängd är Stockholm Sveriges starkaste kommun för nationella och internationella idrottsevent. Den eventbredd som Stockholm visar upp – främst genom sina årligen återkommande idrottsevent – slår inte ens Göteborg. Stockholm har en tydlig vision för idrottsevenemang och andra möten. Arenamässigt är Stockholm i Europatopp. Stora turistekonomiska effekter kommer att tillföras från besökarna till Friends Arena i Solna och Tele2-arenan. Detta i tillägg till de evenemang som idag genomförs i Ericson Globe, som fortfarande utgör Sveriges starkaste internationella varumärke för idrottsevenemang.

Peter Lindqvist, VD för Stockholm Visitors Board hämtade priserna på scen.

För mer information klicka här >>