Skärgårdssatsning i Tyskland

Efter vårens påskkampanj på VisitStockholm.com har det nu blivit dags för nästa satsning i vår nyutvecklade kampanjplattform. Den här gången är det i samarbete med projektet Stockholm Archipelago och fokus för kampanjen är den tyska marknaden.

Foto: Henrik Trygg

I kampanjen kombineras två starka varumärken i form av Stockholm the Capital of Scandinavia och Stockholm Archipelago och syftet är att visa hur man enkelt kan uppleva den unika kombinationen av storstad och natur.

Kampanjsajten kan ses som ett skyltfönster för vad kombinationen Stockholms skärgård och Stockholm har att erbjuda en tysk resenär, genom de prioriterade temaområden (natur, kultur, regional mat och äventyr) som Stockholm Archipelago tidigare har identifierat. Varje tema presenteras kortfattat och hänvisar sedan vidare till mer information. På samma vis presenteras även ett antal exportmogna boendealternativ på några utvalda skärgårdsöar där det finns information och bokningsmöjligheter anpassat till tyska marknaden.

Kampanjsajten kommer primärt att marknadsföras med hjälp av facebookannonser mot utvalda målgrupper i Berlin, Hamburg och Düsseldorf samt riktade inlägg till våra befintliga tyska följare i våra sociala kanaler. VisitSweden i Tyskland kommer också att hjälpa till att sprida kampanjen i sina kanaler.

Såhär säger Jonas Alvin, Projektledare Stockholm Visitors Board:

– Att tillsammans med projektet Stockholm Archipelago bearbeta den tyska marknaden på det här sättet, känns otroligt roligt och spännande. Genom kampanjen hoppas vi väcka nyfikenhet för produkten natur i kombination storstad, locka fler besökare, bredda målgruppen samt inte minst att förlänga säsongen.

Klicka här för att komma till kampanjsajten!