SGLN-famtrip till Stockholm och Jukkasjärvi

Varje år anordnar Stockholm Gay and Lesbian Network en famtrip till Stockholm tillsammans med VisitSweden i NYC. Syftet med resan är så klart att visa på att Stockholm är en av världens bästa city break-destinationer för HBT-segmentet. Vi handplockar deltagarna för att försäkra oss om att endast de bästa bjuds in, och med på den här resan hade vi både journalister från några av Nordamerikas största HBT-publikationer, bland annat Huffington Post och Curve, samt representanter från prestigefyllda turoperatörer.

Den här gången genomförde vi resan tillsammans med ICEHOTEL i Jukkasjärvi för att visa på möjligheten att kombinera en vistelse i Stockholm med ett besök där. Under ett par iskalla men oerhört vackra dagar fick vi bland annat prova på att köra skoter, åka hundspann och mejsla egna isskulpturer.

Därefter åkte vi tillbaka ner till Stockholm för en helgs storstadspuls, och tanken med programmet här var att visa att Stockholm är en livfull, varm och händelserik stad även vintertid. Vi fokuserade på att skapa en känsla för livet i staden genom att låta dem utforska skillnaderna mellan de olika stadsdelarna samt inkludera mycket shopping, mat, mode och design. Vi anordnade vandringar där Stockholmare fick visa sitt Stockholm, bland annat i SOFO och i Biblioteksstan där vi besökte svenska varumärkens butiker. Vi gick också en spökvandring i Gamla Stan för att ge en lite annorlunda bild av en väldigt traditionell stadsdel.

Vi anordnade också ett mycket uppskattat mingel där deltagarna fick träffa representanter från nätverkets partnerföretag för att knyta nya kontakter.

Stockholm visade sig från sin allra bästa sida med strålande sol och gnistrande vit snö. Deltagarna älskade Stockholm och lämnade oss med mycket positiva intryck i bagaget. Vi själva är också mycket nöjda!