Service i världsklass!

För att kontinuerligt säkerställa kvalitén på servicen och utbudet på Stockholm Tourist Center, låter vi årligen genomföra en undersökning för att mäta Nöjd Kund Index (NKI).

Vid årets undersökning, gjord av Mind Research, uppgår Nöjd-Kund-Index till otroliga 86. Detta är en ökning med 2 procentenheter från den tidigare toppnoteringen från 2012. Ett slumpmässigt urval av besökare intervjuas för att ta reda på hur väl vi lyckas uppfylla kundernas önskemål och vad vi kan förbättra för att få ännu nöjdare kunder. Undersökningen ger också värdefull information om varifrån kunderna kommer och vilken typ av information de söker under sitt besök på Stockholm Tourist Center.

STC har fantastiska resultat. Ett normalt NKI för företag och organisationer i Sverige ligger runt 65-70, och 86 är anmärkningsvärt högt oavsett bransch” säger Truls Månsson på Mind Research.

Sabine Dubreuil, turistbyråchef på Stockholm Tourist Center:

Att ge professionell turistinformation med ett stort och varmt hjärta är vår personals bidrag till en fantastisk Stockholmsupplevelse. Detta är naturligtvis en av flera viktiga pusselbitar som tillsammans skapar en positiv vistelse i, och bild av, vår huvudstad. En stor andel av de som väljer att besöka Stockholm har blivit rekommenderade att åka hit av tidigare besökare. Detta gör att vi ser varje besökare som en potentiell marknadsförare av Stockholm och min förhoppning är att alla som arbetar inom turistnäringen ser det som en långsiktig investering att på bästa sätt bidra till nöjda besökare genom ett värdskap i världsklass.

Vi har definierat vårt uppdrag – Att sprida kärleken till Stockholm – och det budskapet och uppdraget bär vi med oss varje dag i vårt arbete. Vi ser det som en självklar del av marknadsföringen av Stockholm och vårt sätt att säkra tillväxten och bidra till framtida arbetstillfällen och intäkter till Staden.