Pressresa under Stockholm Design Week

Varje år i samband med Stockholm Furniture Fair anordnar vi en pressresa tillsammans med Svenska Institutet och Stockholmsmässan. Vi bjuder in journalister från internationell designpress och har ett gemensamt program där vi självklart besöker mässan, men också sammanför dem med några av de kreativa talanger som designstockholm kan stoltsera med. I år fanns bland annat tyska H.O.M.E., brittiska Wallpaper och Elle Decor från både Japan och Indien bland de inbjudna. Sammanlagt välkomnade vi 45 journalister från 21 olika länder.

Under två dagar fick våra gäster besöka bland annat arkitektbyrån Marge, Örnsbergsauktionen, den nya designutställningen på Kulturhuset samt fick en föreläsning om svensk designhistoria av Cilla Robach, rektor på Beckmans.

IMG_5098Claesson Koivisto Rune bjöd in oss till sin studio samma dag som de lanserade sin nya kollektion.

IMG_5147

Sista kvällen teamade Note Design ihop sig med Aveqia och lät oss laga mat inspirerad av några av möblerna i deras nya kollektion.

Programmet är alltid väldigt späckat med många korta besök, men journalisterna uppskattar att vi tar med dem till personer och platser de annars aldrig hade kommit till eller ens vetat om att de fanns. Själva får vi chansen att visa att upp den bubblade kreativitet som finns i Stockholm hos både etablerade och nya designers och formgivare. Den här pressresan är en tradition vi gärna fortsätter med.