Pressbearbetning – en viktig del i marknadsföringen av Stockholm

foreverchilled

”Forever Chilled” var inledningen på den artikeln som kom tidigare i år i Escapism Magazine och som var resultatet av ett brittiskt pressbesök som gjordes i början av året, där fokus var Stockholm ”off season”. Sedan dess har i vanlig ordning mängder av mediabesök hanterats av oss där fokus alltid är att ge de allra bästa förutsättningarna till den bästa tänkbara berättelsen om Stockholm, och på så sätt säkerställa synlighet för Stockholm hos en utländsk målgrupp, dvs. potentiella besökare till Stockholm.

Under årets första sex månader har pressbesöken avlöst varandra och här är några av de tidningar, TV team och bloggare som varit här är:

  • Ett team (3 journalister + 3 fotografer) från det kinesiska lifestyle-magasinet Modern Weekly 974 000 ex i upplaga för 30 sidigt reportage om Stockholm, Skåne och Västsverige.
  • TV – team Canada ” The Foodie List” sänds i Canada men även i Europa på National Geographic och i Asien på Discovery Channel.
  • 2 ryska pressgrupper totalt 8 journalister i Stockholm i samband med lanseringen av den första ryska guideboken riktad till barn.
  • En grupp med 14 italienska resebloggare som postade om Stockholm ur olika vinklar på #sivastoccolma på Twitter och Instagram.
  • Sex journalister på en pressresa inom Stockholm Gay and Lesbian Network för att bland annat skapa intresse kring Eurogames Stockholm 2015.
  • Brittiska Masterchef på BBC valde Stockholm som destination till säsongens finalvecka då finalisterna fick komma hit och laga mat hos Gastrologik och Ekstedt. Programmet visades i slutet på april och fick fina kommentarer på twitter under programmets gång.
  • I februari ordnade vi ett vintrigt pressprogram till en brittisk pressgrupp med tidningar som The Times, Daily Mirror och Escapism Magazine med flera.
  • En av Finlands största mode/lifestyle bloggare, Alexa Dagmar, har bott i Stockholm under tre veckor i juni och bloggat om sina upplevelser.

Och här är exempel på sånt som publicerats efter ett stockholmsbesök:

Elena Polyaeva, Ryssland, onlinemagasin för familjer 7ya.ru
Sourish Bhattacharya, Indien, Mail Today
Julia Kirchner från tyska nyhetsbyrån DPA
Antonette Spaan, Holland, we12travel
Anastasia Glebova, Ryssland instagram
Emanuele Bompan, italienska La Gazzetta
Gareth Johnson, GayStarNews
Rebecca Cope, UK, Harpers Bazaar
Mikael Bæckgaard, Danmark, Finans

Så här säger Eva Camel Fuglseth, Chef Privatresor:

 – Vår tro är fortsatt hög på att det som skrivs eller berättas om Stockholm i media är viktiga påverkansfaktorer när det gäller val av resmål.

Intresset för Stockholm som destination hos utländsk media är fortsatt mycket högt och vi är stolta över vår servicenivå och förmåga att ge den bästa kunskapen och inspiration om Stockholm.

Vår styrka när det gäller att ta hand om mediarepresentanter är förutom vår genuina kärlek till, och kunskap om, Stockholm, vår nära relation med våra partners inom besöksnäringen. Det är definitivt en viktig förutsättning för ett lyckat pressresultat och en framgångsfaktor i allt vi gör.

Om du vill läsa ”Forever chilled”-artikeln så maila till press@stockholm.se så skickar vi över en pdf av artikeln.