Premiär för alpin världscup i Stockholm

Nu är det klart att Stockholm och Hammarbybacken kommer att stå värd för alpina världscuparrangemang. Det är den alpina världscupens parallellslalomtävling för herrar och damer som kommer till den svenska huvudstaden den 2 februari 2016.

Så här säger Emilia Bjuggren, Idrottsborgarråd i Stockholms Stad:

– Det känns jätteroligt att kunna arrangera en världscuptävling mitt inne i staden. Det visar återigen att Stockholm har en ordentlig kapacitet som idrottsstad. Ambitionen är att det här ska bli ett årligen återkommande evenemang till och med 2019 och jag tror att det kan väcka fler stockholmares intresse för skidsporten.

Världscupens parallelltävlingar ingår i den alpina kalendern med två tävlingar per säsong. Dessa tävlingar har tidigare år arrangerats i städer som Moskva och München. Sverige har haft stora framgångar i dessa tävlingar med bland annat André Myhrers 3:e plats 2012 och 2:a plats 2013, båda i Moskva.

Så här säger Annika Malhotra, projektledare Stockholm Event:

– Vi har under en längre tid haft en dialog med Svenska Skidförbundet (SSF) om att få till en tävling i Stockholm. När SSF presenterade idén om en parallellslalomtävling till Stockholm nappade vi direkt, då det är ett evenemang som går hand i hand med Stockholms vision om att vara en evenemangsstad i världsklass. Det är otroligt kul att alpina världscupen även kan köras i en huvudstad och inte bara i fjäll och alper.

Att få välkomna några av världens bästa skidåkare till Stockholm och att dessutom få visa upp Stockholm som vinterdestination i internationell media är en perfekt kombination och helt i linje med vår strategi att locka fler besökare till Stockholm under vinterhalvåret.

Vill du läsa pressmeddelandet klicka här!