Ökning med 10 procent för Stockholm i februari

Under februari 2014 gjordes 679 000 övernattningar på hotell, och övriga kommersiella boendeformer i Stockholms län. Det är en ökning med 10 procent, i jämförelse med samma månad föregående år. I Sverige som helhet ökade antalet gästnätter med 4 procent under motsvarande period. 

Ökningen kommer främst från nya marknader utanför Europa men även nationella och nordiska övernattningar ökar. Av de 679.000 övernattningarna så tog boendeanläggningar i Stockholm stad emot ca 466.700, varav 157.600 var utländska besökare. Den kraftigaste ökningen i Stockholm med hela +39 procent, stod besökare från utom Europa för.

Så här kommenterar företagar, trafik- och arbetsmarknadsborgarrådet Ulla Hamilton, tillika ordförande i Stockholm Business Region på sin blogg:

– Stockholm är en av Europas populäraste weekenddestinationer och ökningen visar på att Stockholm har en stark attraktionskraft som året runt destination även på nya marknader. En förbättrad internationell tillgänglighet är avgörande för Stockholms fortsatta tillväxt som både besöks- och investeringsregion. Och satsningen inom Connect Sweden på att stärka flygtillgängligheten från Indien och Asien är helt rätt. Jag tänker då närmast på satsningarna inom Connect Sweden som lett till att Emirates har dagliga avgångar mellan Dubai och Stockholm*.

Med ökad hotellkapacitet i Stockholm finns det utrymme för ytterligare tillväxt under både hög och lågsäsong. I förra veckan öppnade ett nytt hotell i Stockholm, Miss Clara Hotel på Sveavägen och ytterligare hotell planerar att öppna under våren.

*Med direktlinjen från Dubai kan resenärer resa med Emirates linjenät från Mellanöstern, Asien, Australien och Afrika till Stockholm med bara en mellanlandning.

Klicka här för att läsa hela rapporten för februari och även tidigare rapporter om besöksstatistiken i Stockholm.