Nytt år – nya möjligheter!

Från Vision till handling. Nu blickar vi framåt!

När ni läser det här har vi förhoppningsvis precis träffat många av er på Stockholmsdagen. Vi hoppas att ni hade en bra, informativ och underhållande stund tillsammans med oss, men framförallt att ni fick en inblick i hur vi tänker arbeta de kommande åren för att fortsätta att locka fler besökare till Stockholm och inte minst hur viktiga ni är i den processen. Utan er går det inte!

På avdelningen Privatresor och Turistservice arbetar vi just nu för fullt med att färdigställa vår aktivitetslista för året samtidigt som vi färdigställer vår årsrapport från 2012. Årsrapporten kommer vi att lägga upp här på bloggen i början på mars. Aktivitetslistan för året hittar ni här. Det är naturligtvis ett levande dokument och kommer sannolikt att förändras under året. Ambitionen från vår sida är att göra  fler evenemang tillsammans med er partners.

I slutet av förra året lanserade vi den här bloggen för att förbättra kommunikationen med er om våra olika aktiviteter. Tillsammans med våra frukostmöten, som vi fortsätter med under 2013, så hoppas jag att ni känner er delaktiga och informerade om det vi alla brinner för dvs. att få fler tillfälliga besökare till Stockholm året runt och dessutom tillhandahålla förstklassig turistservice!

Det var med stolthet och glädje som nyheten om ”nylanseringen” av Stockholmskortet fick inleda året på bloggen. Stockholm har nu inte bara Europas bästa stadskort, vi har även det snyggaste. Stockholmskortet visar på den ambition vi har om att det vi gör skall hålla hög kvalité och helt ligga i linje med vårt varumärkeslöfte om Stockholm som innovativt, omtänksamt och trendigt. Världsklass!

Jag och mina kollegor skall göra vårt yttersta för att Stockholm skall fortsätta visa positiva besökssiffror. Utländska privatresenärer är mindre konjunkturkänsliga än affärsresenärer. Det är även den grupp besökare vi har möjlighet att påverka vad gäller val av tidpunkt för resan. Privatresandet har därmed en stor betydelse vad gäller att generera intäkter och inte minst säkra arbetstillfällen till Stockholm.

Här är några exempel på satsningar vi planerar under 2013

  • Intensifiera destinationsmarknadsföringen på Facebook
  • Storsatsa på den finska marknader
  • Jobba mer med PR
  • Utveckla e-learningverktyg för utbildning av reseledet
  • Marknadsföra www.visitstockholm.com/traveltrade och Traveltradebloggen
  • Vidareutveckla Stockholmsutbildningen
  • Lansering av Stockholmsfilm samt ny webbplattform för Stockholm Gay and Lesbian Network
  • Ökade marknadsföringsinsatser i UK samt Tyskland via Stockholm Cruise Network

Hela vår aktivitetsplan för 2013 hittar ni här.

Jag och mina kollegor ser fram emot ännu ett innehållsrikt och inte minst framgångsrikt Stockholmsår tillsammans med er!

Eva Camél Fuglseth
Chef Privatresor & Turistservice