Ny sommarkampanj i Norge!

”Ja, vi elsker dette landet… ”   På tre år har våra Stockholmsbesökare från Norge ökat med 19%.  Vi har de senaste åren medvetet fokuserat på att utöka säsongen och kommunicera Stockholm som en närliggande och spännande storstadsdestination med stort utbud av kultur, design, mat nöjen och shopping.  Inför sommaren fortsätter vi vår satsning på den norska marknaden med en kampanj på ett mer klassiskt sommartema kring upplevelser i Stockholm.

Kampanjen i Norge löper från mitten av april till mitten till augusti och är ett samarbete med Visit Sweden. Den är i huvudsak digital med kampanjsajt, banner-annonsering, sökord samt tävlingar och andra aktiviteter i sociala medier. En av aktiviteterna är också en generator för spellistor på Spotify, där man kan skapa sin egen svenska spellista till exempel med musik kopplad till Stockholm. Under kampanjens första veckor har 460 olika spellistor med musik genererats. Trafiken till kampanjsajten ligger i linje med förväntningarna så här långt och vi kan även se att besökarna spenderar förhållandevis lång tid med att kolla runt på olika sidor.

Huvudpartners i Stockholms del av kampanjen är Strömma och Stockholmskortet. Övriga partners i aktiviteten är också Clarion Hotel Sign och ABBA The Museum.

Länk till kampanjsidan för Stockholm

Länk till kampanjen på Facebook i Norge