Nu vässar vi Stockholmskortet!

De senaste åren har vi satsat mer på marknadsföring direkt mot konsument och Stockholmskortet är ett strategiskt verktyg att paketera reseanledningarna. Inför 2013 har vi vässat kommunikationen och den grafiska profilen på Stockholmskortet och stärkt marknadsföringen online för att nå besökarna tidigare i beslutsprocessen.

Utmaningen och styrkan i Stockholmskortet är den enorma bredd i utbudet med över 80 museer och attraktioner. En av nyheterna i Stockholmskortet inför nästa år är hur vi presenterar attraktionerna. I stället för en presentation av attraktionerna från A till Ö utgår det nya kortet från det visuella.

–  Innehållet i Stockholmskortet är reseanledningen och det lyfter vi fram i den nya formen. Genom att paketera attraktionerna i teman och presentera dem i kartform blir det lättare för besökaren att både se nyttan med kortet och upptäcka mer av Stockholm, förklarar Anna-Karin Andersson, projektledare Stockholmskortet på Stockholm Visitors Board. Stockholmskortet ska upplevas smart, smidigt och prisvärt.

Att generera besök på stadens attraktioner är ett av huvudsyftena med kortet. Stockholmskortet genererar över en miljon besök årligen på stadens museer och attraktioner.

–  Stockholmskortet är en strategisk del av destinationsmarknadsföringen, inte minst när vi går från att vara en traditionell turistorganisation, primärt inriktad mot travel trade, till att bli ett relations-byrå inriktad på marknadsföring direkt mot konsument, säger Eva Camel Fuglseth, Chef Turistservice och Privatresor på Stockholm Visitors Board. Vår målsättning är att Stockholmskortet ska fortsätta att vara det ledande stadskortet i Europa.

För trettio år sedan lanserades Stockholmskortet och blev därmed det första stadskortet i Europa. Sedan dess har Stockholmskortet varit ledande i utvecklingen av stadskort i Europa. Stockholmskortet ger fri entré till mer än 80 museum och attraktioner, fria resor med lokaltrafiken och fri sightseeing. Det nya Stockholmskortet kommer att leva parallellt med det gamla vilket fasas ut under 2013.