Matka – Första mässan för året genomförd

17-20 januari arrangerades Matkamässan, Nordens största resemässa, i Helsingfors. Stockholm deltog med ett eget område i VisitSwedens Sverigemonter med mässans bästa placering och med ett IKEA-fik mitt i montern. Stockholm representerades av oss och ett tiotal fantastiska Stockholmspartners främst museer och hotell. I montern deltog Vasamuseet, Junibacken, Skansen, Armémuseum, Stockholmskortet, Nordic Light och Nordic Sea Hotels, Clarion Hotels, Stockholm Tourist Service/Strömma och Golf Trip Marketing. Ytterligare partners deltog med bildspel och broschyrer.

Under fackdagarna arrangerade vi ett pressevent där det bjöds på sju sorters kakor och senaste nytt från Stockholm och övriga Sverige. Charlotte Wiking från Swedish Music Hall of Fame berättade om planerna för ABBA-museet och intresset från pressen var stort. Det ordnades även ett uppskattat agentmingel med samma upplägg och vi fick även chansen att berätta om Stockholms utbud och nyheter på en öppen scen på mässan.

Mässan slog förra årets besökarsiffror och hade i år nästan 80 000 besökare. Intresset för Stockholm är fortsatt stort och det var ett enormt tryck på Stockholmsmontern under helgen, då mässan även öppnade upp för konsumenter. IKEA serverade 2000 kuvert med kaffe och sju sorters kakor och nästan allt material delades ut och frågorna haglade över våra Stockholmsinformatörer!

Det känns verkligen att Stockholm är Finlands närmaste och mest populära resmål. Alla älskar Stockholm, stadens skönhet och vårt rika utbud. Vi fick mycket frågor om museer och övernattningar och många var redan på väg hit. Nu hoppas vi att ännu fler finska besökare har fått inspiration att resa till Stockholm och upptäcka något nytt.