Kampanj i Frankrike, dedikerad till Stockholm och till kreativitet

Franska gästnätter fortsätter att utvecklas mycket positivt. Tillsammans med VisitSweden och Svenska Institutet lanserar vi under sommaren en kampanj dedikerad till Stockholm och till kreativitet. Kampanjen är en utveckling av förra årets prisvinnande koncept: Stockholmize, som med humor och självdistans lockade fler fransmän till Stockholm.

I år riktar sig Stockholmize till alla fransmän som vill upptäcka Stockholms kreativitet och talanger. Den syftar till att skapa intresse för Stockholm som en modern och kreativ destination utifrån valda teman där Stockholm och Sverige sticker ut på den franska marknaden: musik, konst & design, mat, litteratur & film, high tech och mode. Kampanjen bygger på en blogg och en tävlingssida.

TävlingssidaKonceptet för tävlingen är som tidigare att genom att använda bokstäverna å ä och ö låta Stockholm ta över människors vardag. Lägga upp en bild, sprida och få flest röster. Sidan bygger på det användargenererade innehållet. Här finns även våra egna Instagrambilder som innehåller å, ä och ö som en liten guide till stadsdelar, gator och andra intressanta platser i Stockholm.

BloggenHär försöker vi skapa ett franskt forum där man kan utforska det kreativa Stockholm utifrån de olika ämnena: musik, konst & design, mat, litteratur & film, high tech och mode. Varje månad ska man kunna upptäcka nya personligheter, hemliga platser, tips av kockar, musiker och designers, nya gallerier etc. genom intervjuer, kreativa tutorials, artiklar och mer. Det finns också länkningar till visitstockholm.com, webb och sociala kanaler.

Det har också tagits fram kreativa kit på de olika temana som distribueras till en utvald målgrupp vid olika events. Två events på tema mat och musik har kickat igång kampanjen. Ett matevent för journalister, bloggare och foodies och ett på tema musik, en konsert på Svenska Institutet, Centre Culturel i Paris med Beatrice Eli och Silvana Imam. Kampanjen förstärks i våra egna sociala kanaler, där vi postar och annonserar mot våra franska följare. Kampanjen fortsätter året ut.