ITB i Berlin – världens största resemässa!

Den 5-8 mars var vi, Lotta Andersson och Birgitta Palmer, på plats i Berlin för att vara med på ITB, världens största resemässa. Mässan besöktes av totalt 174 000 personer varav 114 000 var fackbesökare. Det var en uppgång på drygt 4 % jämfört med 2013.

Sverige-montern organiserades av VisitSweden och i den samsades Stockholm tillsammans med ett rekordstort antal svenska utställare. Från Stockholm fanns även ABBA The Museum, Stockholm Adventures och Strömma på plats.

Vi genomförde över 50 förbokade möten samt många spontanbesök från både säljled, media och branschkollegor. Under torsdagen deltog vi på ett pressevent som VisitSweden arrangerade på det svenska residenset med tema mat och litteratur.

Under mässan deltog vi också, genom Sofia Caresten, i en expertpanel för att diskutera och dela med oss av våra erfarenheter kring branschaktuella frågor inom digital marknadsföring och strategier. Panelen leddes av Digital Tourism Think Tank och förutom oss så deltog representanter från TripAdvisor, Tnooz, Sparkloft Media samt kollegor från VisitNorway och Bologna Welcome.

Att vara på plats på ITB bekräftade att mässan är en viktig mötesplats och ett bra forum för trendspaning och omvärldsbevakning. Nästa år hoppas vi på fler utställare från Stockholm!