Intressanta lärdomar om den indiska marknaden!

En exotisk doft av varm indisk frukost mötte deltagarna som kom till vårt frukostmöte om den indiska marknaden på Clarion Hotel Stockholm.

Sanjoo Malhotra bjöd på en inspirerande och humoristisk presentation om den indiska kulturen och dess implikationer för oss i branschen. Många efterfrågade hans presentation och utdrag från den finns här»

Ann Leydner och Arisa Sandh från Scandinavian Perspectives DMC delade generöst med sig av sina lärdomar och erfarenheter av den indiska marknaden. Se nedan några korta tips från dem:

För den som är intresserad av att lära sig mer om Indien är ”India Unlimited”, som genomförs 22-28 april på Clarion Stockholm, ett perfekt tillfälle. Läs mer här www.indiaunlimited.se

—–

* Ett dubbelrum är ett dubbelrum
Om en indisk kund vill ha ett dubbelrum för en eller två personer, ska det vara en säng. Alltså inte ett twinrum.

* Frukost
Varma, vegetariska frukostalternativ värdesetts.

* Picnick
…i alla dess former och på alla platser är mycket uppskattat.

* Lagar och regler
Det kan vara bra att påminna om och förklara hur saker fungerar här i Sverige. Som t.ex. arbetstider för chaufförer etc. Att en beställd bil eller service bara finns tillgänglig på avtalad tid.

* Förväntningar på service
Var tydlig med att det inte är någon skillnad bland olika yrkesgrupper I Sverige och att all servicepersonal bör behandlas med respekt. I Indien är det vanligt med mycket servicepersonal och tjänstefolk och kan förvänta sig hjälp med sådant som vi kan tycka är småsaker.

* Förhandling
Det hör till den indiska kulturen att pruta, oavsett budget.