Idag öppnar vi i Kulturhuset!

Stockholms stad stärker servicen mot besökare och stockholmare genom att flytta turistbyrån till en mer central placering i Kulturhuset Stadsteatern. Samtidigt byts namnet till Stockholm Visitor Center. Det nya besökscentret drivs av oss på Stockholm Visitors Board och öppnar idag, torsdagen den 3 april klockan 09.00.

Så här säger Ulla Hamilton (M), företagarborgarråd i Stockholms stad och ordförande för Stockholm Business Region.

–  Det senaste tio åren har turismen till Stockholm fördubblats och genererar varje år 22 000 arbetstillfällen i Stockholm. Med en strategisk placering vid en av stadens största attraktioner vill vi bredda servicen gentemot både besökare, internationella studenter och professionella som valt att arbeta i Stockholm.

Hela turistbyrån är uppbyggd som en marknadsplats där företagare inom turistbranschen, attraktioner, transportörer, evenemangsarrangörer och hotell kan köpa exponeringsutrymme.

I samband med flytten till Kulturhuset Stadsteatern byter turistbyrån namn till Stockholm Visitor Center. Det nya namnet speglar den befintliga verksamheten bättre.

Så här säger Peter Lindqvist, VD på Stockholm Visitors Board:

–  Stockholm växer både i befolkning och som turistdestination. Vår målsättning är att besökscentret ska vara en del av Stockholmsupplevelsen. Med det nya namnet och platsen i Kulturhuset Stadsteatern vill vi göra det enklare för besökare och stockholmare att upptäcka mer av Stockholm.

Turistbyrån har haft 444 000 besökare årligen på den tidigare adressen på Vasagatan. Turistservicen på plats i Stockholm Visitor Center är bara en del i servicen gentemot besökaren. Genom Visitstockholm i flera sociala kanaler har vi 91 000 följare och 4,5 miljoner besök på visitstockholm.com

Läs mer här!

För ytterligare information kontakta:
Presskontakt Ulla Hamilton:
Tobias Nässén genom M,
pressjournummer +46 8 508 29 222
Presskontakt Stockholm Visitors Board:
Ann-Charlotte Jönsson, PR Chef Stockholm Business Region,
tel +46 8 508 28 507

Välkommen att besöka oss på Kulturhuset, Sergels Torg 3!