Fler britter upptäcker vinter-Stockholm efter British Airwayskampanj

Med syftet att ytterligare stärka Stockholm som vinterdestination och få britterna att upptäcka våra julmarknader, genomförde vi, VisitSweden och Swedavia en säljdrivande kampanj tillsammans med British Airways (BA) i Storbritannien under oktober och november. Resultaten har redan visat sig över förväntan.

bainflightSynligheten på BA.COM skapade mycket intresse och engagemang som ledde vidare till bokning. För att öka kännedomen om Stockholm kompletterade BA också med en Stockholm feature i “The Club”, medlemsmagasinet för BA Executive Club, med en räckvidd på 1,9 miljoner medlemmar i UK, och ”High Life”, deras ombordmagasin, med en räckvidd på ca 3,3 miljoner passagerare.

Vi stärkte också parallellt upp med annonsering i oktober på Tripadvisor, Skyscanner, Amnet och Magnetic. Resultatet var väldigt gott även här och framförallt Tripadvisor och Skyscanner levererade lysande siffror.

babanner

 

Samtidigt som kampanjen pågick i oktober, satt BA’s egen reseexpert Bob Atkinson med i ITV’s This Morning breakfast show och pratade om julmarknader och vinterresor inför 1,5 miljoner tittare. Han passade då på att lyfta Stockholm och den pågående kampanjen i detta sammanhang vilket gav extra PR.

Allt som allt har kampanjen hittills varit mycket lyckad och fram till och med Lucia hade bokningarna jämfört med samma tid förra året (november och december) ökat med 36%. December är starkast med +52% på flyg och +48%  på gästnätter på hotell bokade genom BA Holidays.

Vi kommer att följa upp kampanjen med en pressresa på temat vinter-Stockholm i mitten av januari. Fortsättning följer!