EM Handboll 2020 klart till Stockholm och Tele2 Arena!

Mycket glädjande bestämde Europeiska Handbollsförbundet i lördags vid sin kongress på Irland att hela finalspelet (semifinaler, placeringsmatcher, bronsmatch och final) i herrarnas Europamästerskap år 2020, det största någonsin, ska spelas i Stockholm på Tele2 Arena.

Visionsbild-EM-Handboll-Tele2-Arena

Europamästerskapet i handboll för herrar 2020 spelas den 10-26 januari och kommer att utökas till att vara 24 lag. Mästerskapet arrangeras gemensamt av Sverige, Norge och Österrike. Hela finalspelet (semifinaler, placeringsmatcher, bronsmatch och final) spelas på Tele2 Arena i Stockholm, som blir den största arenan som handbollens Europamästerskap någonsin haft. Det blir åttonde gången som Sverige är arrangörer för ett handbollsmästerskap på seniorsidan. Senast Stockholm stod värd för mästerskapet för herrar var 2002 då det spelades i Ericsson Globe. För det stora finalspelet 2020 kommer Tele2 Arena att göras om till en arena för 24 000 åskådare.

Så här säger Olle Zetterberg, VD Stockholm Business Region:

– Det är en stor ära att få vara värd för finalspelet i Europamästerskapen 2020. Det är ett internationellt evenemang som ligger helt i linje med Stockholms ambition om att vara en av Europas ledande evenemangsstäder.

Vi arbetar tätt ihop med Stockholm Globe Arenas, Handbollsförbundet och Svenska Handbollslandslaget inför kommande evenemang. Förutom EM 2020 arrangeras även damernas Handbolls EM i Sverige i december 2016. Stockholm är en av fem värdstäder och här spelas gruppspelet med Sveriges damer. Inför de båda mästerskapen arrangeras också ett antal kvalmatcher i Stockholm kommande år.

Så här säger Åsa Karlsson, projektledare Stockholm Event:

– Vi arbetar långsiktigt och målinriktat för att värva evenemang till Stockholm och är otroligt glada över det engagemang och stöd vi har från alla våra partners i det arbetet. Evenemang är en viktig del i att utveckla Stockholms besöksnäring. Evenemang skapar reseanledningar och ger fler besökare till staden, det skapar nya arbetstillfällen och inte minst ger det oss Stockholmare en härlig stad att bo i.

Läs mer om Handbolls EM 2020 här!