Digital satsning på filmturism

Film-på-visit_640

I en värld där städerna blir allt mer lika blir det allt viktigare att lyfta fram det unika, det som inte går att kopiera. Som ett led i att utveckla turismen till Stockholm lanserar vi ett filmfönster på visitstockholm.com. Tanken med den nya delsajten är att möta den växande trenden kring intressebaserat resande och visa vad Stockholm har att erbjuda för kulturintresserade och cineaster.

– Fiktionsturism är ett växande resesegment. Allt fler besökare nöjer sig inte med att se filmen eller tv-serien, utan vill uppleva miljöerna på plats. Stieg Larssons Millennium triologi har redan lagt en grund till detta. Och genom att synliggöra film på visitstockholm stärker vi kopplingen mellan filmturism och vår destination, säger Thomas Andersson, VD Stockholm Visitors Board.

På sajten kan man bland annat gå i fotspåren på Stockholmare som Ingmar Bergman, Greta Garbo och Ingrid Bergman och hitta till stadens filmiska smultronställen. Sajten lanseras i samband med filmfestivalen i Cannes där världspremiären på dokumentärfilmen ”Jag är Ingrid” har premiär.

Du hittar filmfönstret via mosaiken på visitstockholm eller genom att klicka här! 

I den här artikeln i Dagens Nyheter kan du läsa mer om Stockholms filmsatsning!