Bra tips för att välkomna kinesiska besökare till Stockholm

Under flera år har vi tillsammans med VisitSweden bearbetat den kinesiska marknaden i syfte att få fler kinesiska besökare till Stockholm. Parallellt med detta har vi även deltagit i ett Skandinaviskt samarbetsprojekt som har letts av Wonderful Copenhagen, kallat Chinavia. En del av projektet har syftat till att bland annat göra Köpenhamn och Stockholm ”China ready”, dvs. att förbättra och anpassa den skandinaviska servicen till de kinesiska besökarnas behov. 

The-Chinavia-China-Kit---Visitcopenhagen_320

För några veckor sedan bjöd vi in till ett kunskapsseminarium, främst riktat till de som jobbar på hotell och på olika sätt möter våra kinesiska besökare, en ”China Ready Crash Course”. Ett 60-tal personer kom och Signe och Philip från Wonderful Copenhagen gav oss insikt i den kinesiska kulturen, deras resebeteenden, deras förväntningar på service och upplevelser samt vad vi kan göra för att Stockholm ska bli ännu bättre och mer välkomnande för kinesiska besökare.

Chinavia-projektet har arbetat fram tips och praktiska verktyg för hotell, attraktioner, butiker och restauranger, de kan ni ta del av här! Mer information om projektet och andra tips om den kinesiska marknaden, som exempelvis kalender med de kinesiska helgdagarna hittar ni på www.chinavia.se

Under våren kommer verktygen att ytterligare anpassas för Stockholm. För frågor och mer information gällande aktiviteter på den kinesiska marknaden kontakta Lotta Andersson.