Bra kryssningssäsong för Stockholm!

Fredagen den 24 oktober anlöper Marco Polo, säsongens sista kryssningsfartyg. Då har 265 kryssningsfartyg med 467 000 passagerare spenderat 450 miljoner kronor i Stockholm.

Foto: Per-Erik Adamsson

Stockholm är en populär besöksdestination och det speglar sig även i antal kryssningsfartyg. Vi kan än en gång se tillbaka på en  kryssningssäsong som visar mycket positiva siffror.

Såhär säger Claudia Quas, projektledare Stockholm Cruise Network:

Det långsiktiga arbetet med att marknadsföra Stockholm som kryssningsdestination är en av förklaringarna till framgången. Samarbetet mellan aktörer som är verksamma i kryssningsindustrin gör det möjligt att hantera många resenärer och samtidigt behålla ett mycket gott rykte.

Vår ambition är att fortsätta marknadsföra Stockholm som en kryssningsdestination i världsklass och att se till att Stockholm finns presenterat som ett attraktivt alternativ när man bokar sin kryssning.

Strategin med att få fler passagerare att påbörja eller avsluta sin kryssning i Stockholm står fast, då detta utöver shoppingintäkter även bidrar till intäkter i form av övernattningar.

Kryssningsprognosen för 2015 och 2016 ser även den bra ut vilket är glädjande då det bidrar till Stockholms position och ambition att vara Europas ledande hållbara besöksdestination.

Vill du ladda ner den preliminära anlöpslistan för 2015 och 2016, klicka här!

Vill du läsa pressmeddelandet gällande kryssningssäsongen, klicka här!