11 miljoner gästnätter i Stockholm 2013!

Stockholm fortsätter att vara motorn i Sveriges besöksnäring. Under 2013 nådde Stockholm en ny toppnotering med 11 miljoner gästnätter, vilket är en ökning med 2 procent i jämförelse med föregående år.

Så här säger  Ulla Hamilton (M), Stockholms stads företagarborgarråd samt ordförande i Stockholm Business Region:

– Stockholm fortsätter att vara en turistmagnet. Med 11 miljoner gästnätter årligen stärker vi positionen som ett av de populäraste resmålen i Europa. För att Stockholm ska fortsätta växa och stärka sin internationella konkurrenskraft måste vi attrahera ännu fler besökare till Stockholm.

Stockholm är en av Europas populäraste besöksdestinationer och en av de snabbast växande. Det senaste decenniet har antalet gästnätter fördubblats. Och förutsättningarna för ytterligare tillväxt finns. 2014 ser ut att bli ett bra år både när det gäller evenemang och kongresser.

Så här säger  Peter Lindqvist, VD Stockholm Visitors Board om 2014:

-Med fem stora kongresser inom Stockholms profilområden, flera stora konserter och festivaler finns goda förutsättningar för ytterligare tillväxt inom turismområdet under året. Evenemangsåret toppas från mitten av maj och under juni med dubbla One Direction-konserter på Friends Arena samt med artister som Robbie Williams, Miley Cyrus, Justin Timberlake samt Summerburst och nya Sthlm Fieldsfestivalen.

Klicka här för att läsa mer om toppnoteringen!

Samtliga rapporter om besöksstatistiken i Stockholm och Novembersifforna.

Kalender med internationella möten, kongresser och stora publika evenemang som  sker i Stockholm framöver.